HUNDEUTSTYR

UTSTYR TIL HUNDEN

HUNDEUTSTYR. Når du vel har fått den lille valpen, eller den store omplasseringshunden i hus, så er det på tide å tenke på utstyr. Egentlig bør du tenke på det en god stund før du får hunden i hus. Men, det er ikke så veldig mye man trenger sånn helt i starten. Du kommer langt med mat- og vannskål, en soveplass og selvfølgelig et praktisk halsbånd, gjerne med navnemerke.

Her har Karma på seg både halsbånd og sele. Det er ikke nødvendig.

HALSBÅND

Halsbånd må man ha både til den lille valpen og til den store hunden. Det går også fint å bruke en sele, og særlig når valpen er liten kan det være hensiktsmessig. Det er ikke så behagelig for en liten hund å bli dratt etter hodet, ikke for en stor heller, men de lærer seg jo etter hvert å bevege seg i ønsket retning uten at man må dra de med seg. Det finnes utallige typer halsbånd, og her kommer jo dette med smak og mangel på smak inn. Tenk aller mest på at hunden din skal ha dette på seg nærmest hele tiden, så det må være behagelig og uten noen spisse kanter. Ikke bruk plastik-halsbånd med pynt. Det ser tacky ut, og det er ikke behagelig for hunden. Invester heller i et klassisk fint lærhalsbånd som hunden kan ha en stund.

Link til Nettdyret.no

Link til Hund på fjelltur

MAT-OG-VANNSKÅL

HUNDEUTSTYR

Hunden din skal ha mat to til tre ganger om dagen stort sett. Det kommer an på hvilken rase det er. En vanlig hund får mat to ganger om dagen etter at den er blitt litt voksen. Valper får mat oftere. Uansett så må hunden ha sin egen skål. Nå er det jo slik at de fleste hunder spiser absolutt alt de komme over og de er overhodet ikke nøye på hvor maten ligger for å si det mildt.

EGEN HUNDESKÅL

Men, de bør likevel få sin egen skål. Dette er både fordi de skal vite hvor maten kommer og at den kommer dit til faste tider, og det er også for din del. Det er bedre å ha en praktisk mat- og vannskål som er hunden sin enn å gi hunden mat fra ulike tallerkener og skåler. Du trenger to skåler; en til vann og en til mat. Den som er til vann bør være ganske stor og dyp slik at det alltid er vann i den. Du må fylle på vann ofte og du må selvfølgelig vaske skålen i blant, helst hver dag. Skåler i plastikk eller metall er fine. Da slipper du å tenke på at de knuser.

Det finnes mengder med jålete, upraktiske og også direkte stygge skåler, som du sikkert finner på å kjøpe i starten. Jeg skal love deg at hunden bryr seg ikke en døyt.

Link til hundeskåler i gull.

Link til skåler som er praktiske og fine.

HUNDEUTSTYR
Det er mye hundeutstyr en hund trenger. Diadem er ikke ett av de.

HUNDEPOSER

HUNDEUTSTYR

Hundeposer er noe du trenger med en gang også. De aller fleste hundeposer er vel sorte, men de finnes også i mange farger. Det spiller ingen rolle hvilken farge de er. Poenget er at du bruker de. Alltid. Også når ingen ser på. Det finnes ikke noe med grisete enn å tråkke i hundebæsj, og om du ikke plukker opp så går det også ut over andre hundeeiere, som blir uglesett helt uten grunn. Hvis du synes det er ekkelt å plukke bæsj, så må du bare droppe å få deg hund.

PLUKK OPP

Hundebæsj skal plukkes også i skogen og overalt ellers. Om du går der så kan også andre finne på å gå der og de har ikke lyst til å tråkke i din hunds avføring. Og, ta nå med deg posen til nærmeste søpplebøtte, samme hvor langt unna den er. IKKE hiv posen med bæsj i i naturen! Da er det bedre å ikke plukke opp i det hele tatt. Er du på tur og har glemt pose så spør du noen om å få låne en.